donderdag 28 februari 2013

demonstration 23th of march: no refugees on the streets or in jail!
Vluchtelingen en ondersteunende organisaties organiseren op 23 maart een demonstratie van de Vluchtkerk naar Museumplein. Op deze manier willen we de sympathie die er is voor de strijd van vluchtelingen voor een normaal leven zichtbaar maken. Deel de oproep, help mee met de mobilisatie en loop mee met de demonstratie!

Wil je meehelpen met het verspreiden van materiaal, kun je een financiële bijdrage doen of ken je organisaties die de oproep nog niet ondersteunen. Denk en doe mee en kijk op onze website: http://vluchtelingenactie2013.nl/

Per jaar wordt van duizenden vluchtelingen het verzoek om asiel afgewezen. Dit zijn wij, de ‘uitgeprocedeerde asielzoekers’ die volgens de Nederlandse overheid terug moeten naar ons land. Maar in een groot deel van de gevallen is dat onmogelijk. Omdat het land van herkomst niet de juiste papieren verstrekt, ons niet meer accepteert, of omdat we moeten terugkeren naar landen waar het, ook volgens onafhankelijke waarnemers zoals Amnesty International, niet veilig is. Wij worden ‘illegaal’ verklaard en veranderen zo in dakloze en rechteloze mensen. Zonder toegang tot zorg, onderwijs, werk en bescherming. Daarbij worden we dagelijks geconfronteerd met het risico op gevangenschap en deportatie. We worden behandeld alsof we geen mensen meer zijn.

Onmenselijk Nederlands beleid De omstandigheden waarin asielzoekers worden opgesloten in Nederland, zijn slechter dan die van een crimineel. Opsluiting kan oplopen tot wel 18 maanden zonder dat wij ooit een strafbaar feit hebben gepleegd. De detentie kan, na vrijlating, ieder moment opnieuw plaatsvinden. Met de komst van het nieuwe kabinet wordt ons verblijf in Nederland ook nog eens strafbaar gesteld. Maar uitgeprocedeerde asielzoekers zijn geen criminelen en mogen ook niet zo behandeld worden!

Actie De laatste tientallen jaren hebben vele Nederlandse organisaties zich verzet tegen het Nederlandse vluchtelingenbeleid. Sinds 2011 hebben verschillende grote groepen vluchtelingen besloten uit de onzichtbaarheid van de illegaliteit te stappen. We hebben verschillende protestkampen opgezet om aandacht voor onze situatie te vragen. Maar ondanks ons protest is er tot op de dag van vandaag geen enkele verbetering gekomen in het Nederlandse vluchtelingenbeleid. Nu is het moment dat te veranderen. De vluchtelingen willen een oplossing. Samen kunnen we hier voor zorgen. Geen vluchteling op straat of in de cel! Kom naar de demonstratie en neem je tent mee voor een ééndaags tentenkamp!

FACEBOOK PAGINA: http://www.facebook.com/events/101364843382675/

Info nodig?

El mouthena :0685602714 (arabisch, frans, spaans, hassaniye, deriye, wolf) Younes :0685270643 (nederlands, engels, arabisch, zuid-soedanees) Mamadou : 0684997713 (frans, engels, polar)

1 opmerking:


  1. https://tvskybox.com
    5000 iptv ch - only 4 usd per month!
    bitmain25@gmail.com
    work on any devices like phones,tablets,smart tv,iptv set top-box...

    BeantwoordenVerwijderen